Συνταγές
Πολύ ωραία σκαλτσούνια νηστίσιμα με γέμιση λουκούμι
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 20-22 κομμάτια
100 μλ ρετσίνα 200 μλ αραβοσιτελαιο 400 – 430 γρ περίπου αλεύρι γοχ κοσκινισμένο ζυμωνουμε βάζουμε την ζύμη στον μπαγκο πατάμε με τα χέρια να γίνει πάχος μισό εκατοστό
κόβουμε με ποτήρι κύκλους βάζουμε μισό λουκούμι κλείνουμε σε μισοφέγγαρο η σε ρόλο βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β για 20 λεπτά η μέχρι να ροδισουν
βγάζουμε αφήνουμε 5 λεπτά πασπαλιζουμε με 150 γρ ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με μια βανίλια η λίγη κανέλα.
Μπορούμε να γεμίσουμε και με μαρμελάδα,η λουκούμι μαζί με 1/4 καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Λουκούμι με ζελέ μανταρίνι όλο άρωμα και γεύση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 Ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού.
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
ένα φακελάκι κουσταρ παουντερ 120 γρ
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε χαμηλή φωτιά στο κατσαρολάκι . προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα
Σε ποτήρια περνάμε με το πινέλο λίγο λάδι ηλιέλαιο. Και γεμίζουμε το ποτήρια
Στο ψυγείο για 10 ώρες
Μετά κόβουμε και πασπαλίζουμε με καρύδα
Για την ζάχαρη δοκιμάζουμε ποσό γλυκά το θέλουμε .. ανάλογα τα μανταρίνια ποσό γλυκά είναι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”