Συνταγές
Πολύ ωραία κολοκυθόπιτα με σούπερ γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
4 κολοκύθια μέτρια 1 κρεμμυδι ξερό 6 κρεμμυδάκια φρέσκα μάραθο δυόσμο 1 αυγο αλάτι πιπέρι λάδι όσο εμείς θέλουμε και 1 χούφτα τραχανά γλυκό.Κσι λίγη γραβιέρα Νάξου τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ :
400γρ.αλευρι για πίτες 1/2 κουτάκι αναψυκτικό σόδα 1κ.γ.αλατι 2κ.σ.καλαμποκελαιο 2κ.σ.ξυδι αλάτι όσο εμείς πρέπει να φάμε και 1 αυγό. Και νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από το χονδρό μέρος τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι για να τα βοηθήσουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους. Και τα αφήνουμε εκεί για 1ωρα περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
το φύλλο
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας. Ρίχνουμε τα υγρά και το δουλεύουμε στο 2 μέχρι να μαζευτεί όλη η ζύμη γύρω από τον ζαντζο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μπόλ το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε 2ωρες τουλάχιστον.
Στο ψυγείο. Έπειτα στήβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια μας. Εχουμε ψιλοκοψει το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια . Τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λάδι και στο τέλος ρίχνουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια τα ενώνουμε γυρίζοντας τα από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυωσουν. Όταν κρυωσουν χτυπάμε το αυγό και τα ρίχνουμε και αυτά στην γέμιση ψιλοκοβουμε τον μάραθο και το δυόσμο και τον τραχανά και την γραβιέρα τα αφήνουμε λίγο να μπορέσει ο τραχανάς να απορρόφηση τα υγρά της γέμισης.
Παίρνουμε το φύλλο και το κάνουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο το πρώτο να είναι μεγαλύτερο για τον κοθρο. Βάζουμε τρία λαδωμένα φύλλα κάτω βάζουμε τη μισή γέμιση από πάνω βάζουμε άλλο 1φύλλο την υπόλοιπη γέμιση. Και τελειώνουμε με τα τρία τελευταία φύλλα.
Την χαράζουμε ρίχνουμε σουσαμακια και σπόρους τσια. Την έψησα στον ξυλοφουρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.