Συνταγές
Πολύ ωραία και εξαιρετική πίτα με λαχανικά
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
350 μλ νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ.γ ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1κ.σ σπορελαιο
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλάκια ζύμη.
Για τη γέμιση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ,1 χούφτα άνηθο, 2 κόκκινες πιπεριές, 1 χούφτα άσπρα μανιτάρια ,1 χούφτα πορτομπελο μανιτάρια , 3 σκελίδες σκόρδο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και προσθέτετε το σπανάκι με λίγο νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι για ένα τέταρτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό νερό διαλύουμε τι Μάγια με τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι το αλάτι και το σπορέλαιο. Οταν είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια και αφήνουμε για 10 λεπτά .
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ανοίγουμε δύο φύλλα ίσα με τη φόρμα. τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κάτω βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε σε 6 7 σημεία. Αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη και μετά πασπαλίζουμε με ένα κρόκο
Βάζουμε τις ελιές και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.