Συνταγές
Ικαριώτικο Σουφικό – γίνεται εύκολα και γρήγορα στην κατσαρόλα
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χρησιμοποίησα μία και μισή μελιτζάνα άσπρη, όλα από το κήπο, η οποία η γλύκα της δεν λέγεται, 1 κολοκύθι πράσινο, 4 φέτες κολοκύθα πορτοκαλί, σαν για πατάτες τηγανητές όλα κομμένα, 4 πατάτες, 1 πιπεριά πράσινη σε φετούλες, 4 πιπερίτσες πράσινες μικρές, 2 ξερά κρεμμύδια σέ φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, μισή πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπίπερο, ρίγανη, λίγο θυμάρι αποξηραμένο, 2 φύλλα δάφνης και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, 1 κούπα σάλτσα ντομάτας δική μου και μισό κτγ. πελτέ ντομάτας.
Γύρω στην μισή κούπα ελαιόλαδο, διότι βγάζουν και τα ζαρζαβατικά όταν είναι τηγανισμένα πρώτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα τηγανίζω τίς πατάτες, τις βγάζω σέ ταψάκι. Ύστερα τίς φέτες μελιτζάνας, ύστερα το κολοκύθι, τίς πιπεριές και όλα τα υπόλοιπα, τα έχω όλα σέ ταψί.
Σέ κατσαρόλα τώρα, σωτάρω τα δύο ξερά κρεμμύδια σέ φέτες μέσα σέ 4 κτσ. ελαιόλαδο από το μετρημένο. Μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι, ρίχνω και το σκόρδο, σβήνω με 1 κρασοπότηρο κρασί Ικαριώτικο.
Σιγά σιγά ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά, βράζω μόνο για 10 λεπτά να βράσουν όλα παρέα και σβήνω την φωτιά για να μην λιώσουν.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.