Τουρτες
Πολύ ωραία ιδέα για τούρτα με βελούδινη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι μια τούρτα που σίγουρα θα αγαπήσουν τα παιδιά σας και η οικογένεια σας. Με αφράτο παντεσπάνι και κρέμα βανίλιας..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
100 γρ. ζάχαρι
4 ασπράδια αυγών και 4 κρόκοι ξεχωριστά
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. νερό
130 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1 κ.γ μπέηκιν
2 αυγά
60 γρ. ζάχαρι
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ. γάλα
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. γάλα
1 κ.γ ζάχαρι άχνη
3 κ.σ ζάχαρι
3 κ.σ κακάο
5 κ.σ κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρι, τα ασπράδια, το αλάτι, και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν αφρός και να μην ξεκολλάνε από το μπωλ.
Σε ένα άλλο μπωλ, αδειάζουμε τους κρόκους, τα 80 γρ. ζάχαρι, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με το μίξερ. προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
Αδειάζουμε σταδιακά το μίγμα με τους κρόκους στο μίγμα με τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Με ένα σουρωτήρι, αδειάζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέηκιν σε ένα μπωλ και αφού τα ανακατέψουμε, το αδειάζουμε σταδιακά στο πρώτο μπωλ. Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μπωλ σε ένα λαδωμένο τσέρκι στρογγυλό 22 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 έως 35 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά το παντεσπάνι.
Αδειάζουμε τα 2 αυγά, τα 60 γρ. ζάχαρης, τα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σταδιακά προσθέτουμε τα 250 γρ. γάλα. Αφού ανακατέψουμε καλά, ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να βράσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το μίξερ.
Διαλύουμε τα 100 γρ. γάλα με την ζάχαρι άχνη.
Κόβουμε το παντεσπάνι με το πριονάκι σε 2 ίσες φέτες στρογγυλές.
Με το πινέλο και το μίγμα από το γάλα, μουσκεύουμε την μία φέτα παντεσπάνι και την βάζουμε σε ένα τσέρκι 22 εκατοστά στρογγυλό. Αδειάζουμε και στρώνουμε την κρέμα. Μουσκεύουμε με τον ίδιο τρόπο την δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι, το βάζουμε στο τσέρκι και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη, βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σε ένα μπρίκι, ρίχνουμε 3 κ.σ ζάχαρι, το κακάο, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αδειάζουμε προσεκτικά το μίγμα από το μπρίκι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε τη “τούρτα “. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis