Συνταγές
Πολύ νόστιμη, αφράτη και ελαφριά τουρτα πικρής σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
3 αυγά
70 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι φαρινα κοσκινισμενη
20 γρ κακάο κοσκινισνενο
Σιρόπι
1/2 φλ νερό
1/2 φλ ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ (Εγώ έβαλα βύσσινο)
Για την κρέμα
200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
100 μλ κρέμα γάλακτος
80 μλ ηλιέλαιο
250 μλ φυτική σαντιγί
Εκτέλεση
Βάση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ανατρέψουν καλά.Σταματαμε το χτύπημα και Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.Αδειαζουμε σε τσέρκι 20 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε δύο δίσκους.
Σιρόπι βάζουμε ζάχαρη με νερό να βράσουν 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού μετά κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Βάζουμε σε μπολ την σοκολάτα βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την Ρίχνουμε στην σοκολάτα και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσει προσθέτουμε και το λάδι και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Εχουμε χτυπήσει και την φυτική κρέμα σε σαντιγί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει μια απαλή κρέμα.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στο τσέρκι την μια βάση σιρόπι την μισή κρέμα την υπόλοιπη βάση σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο να σφιξει. Μετά πασπαλίζουμε κακάο και λίγη τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”