Συνταγές
Πολύ λαχταριστά πιταράκια – πετυχημένα και καλοψημένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρμ αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Νερό όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Ύστερα κόβουμε σέ μικρά μπαλάκια τά οποία άνοιξα στα χέρια μου με την βοήθεια 1 σφηνακι ελαιόλαδο στο σύνολο.
Τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Ξανά αφήνουμε 1 ώρα. Ύστερα τά ψήνουμε στους 200 μέχρι λίγο να ξανθενουν για 20′.
Βγάζουμε αλείφουμε το καθένα με λίγο βούτυρο λουρμπακ.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία πιταράκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ
500 γρ αλεύρι μαλακό για πίτες
1/4 του ποτηριού λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή λεμόνι
Λίγο αλατάκι
Νερό όσο χρειαστεί να τα πετύχουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ σφιχτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το αφήνουμε περίπου ½ ώρα να ξεκουραστεί πριν την χρήση
Άνοιγουμε φύλλο, κοβουμε δίσκους και γέμιζουμε με τριμμένη γραβιέρα σκληρή, σε μερικά βαζουμε και λίγο φρέσκο δυόσμο που προσθέτει ιδιαίτερη γεύση.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.