Υλικά
- Αλεύρι, ½ κιλ., για τη ζύμη
- Νερό, 1½ φλιτζάνι/-α, χλιαρό, για τη ζύμη
- Ελαιόλαδο, 2 κουταλ. της σούπας, για τη ζύμη
- Λεμόνι, ½ τμχ., για τη ζύμη
- Αλάτι, για τη ζύμη
- Τυρί ξερό Μήλου, για τη γέμιση
- Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., τριμμένο, για τη γέμιση
- Πιπέρι, για τη γέμιση
- Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Φτιάχνουμε ένα βουναλάκι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα για να ρίξουμε το λάδι, το χυμό από το λεμόνι και το αλάτι. Αρχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά και ομοιόμορφη ζύμη.
Μόλις το προζύμι “ξεκουραστεί” ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα της γέμισης και μετά το κλείνουμε, έτσι ώστε να έχει σχήμα μισοφέγγαρου, πατώντας το γύρω-γύρω με την άκρη ενός πιρουνιού.
Έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα σιγοτηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
in.gr