Συνταγές
Πολύ αφράτα και πολύ γευστικά ψωμάκια – ιδανικά και για πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ χλιαρό νερό
100γρ ηλιέλαιο
65 γρ ζάχαρη
1φακ, ξηρή η 25 γρ νωπή μαγιά
1 αυγό
1 κουτ γλυκού αλάτι
500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΜΑ
1 κουτ βούτυρο
1/2 κουτ γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
νερό , λάδι , ζάχαρη , μαγιά ανακάτεμα στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 25 περίπου λεπτά σκεπασμένο .
Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι και το αλεύρι
Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ..ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟ .
Αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει η ζύμη
Σε λαδομένη επιφάνεια με λαδομένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 50-60 γρ τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε σκεπασμένα με ναύλον 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον .
Φουρνίζουμε στούς 190 βαθμούς γιά 10 – 11 λεπτά ΑΝΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΤΑΨΑΚΙ
ΕΚΕΙ ΦΟΥΡΝΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΡΙΧΝΩ 3-4 ΠΑΓΑΚΙΑ .
ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΤΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΥΑΛΑΔΑ.
Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο με το μέλι και με ένα πινέλο αλείβουμε τα ψωμάκια από επάνω
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.