Συνταγές
Δεν μπορείς να αντισταθείς στα πιο αφράτα ρολάκια κανέλας που υπάρχουν !
Σήμερα φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα ρολάκια κανέλας για να τα έχουμε στο σπίτι για τις επισκέψεις μας! Συνδυάζονται τέλεια με τον καφέ και το γάλα και είναι ιδιαίτερα εύγευστα. Σε παροτρύνω να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις και εσύ.
Υλικά
Για τη Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
200 ml. νερό
200 ml. γάλα
1 αυγό
100 ml. σπορέλαιο
2 βανίλιες
Περίπου 650 γρ. αλεύρι γοχ.
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
Για το Γλάσο
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
Ενσωματώνουμε στην πορεία το αυγό και το λάδι.
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μετά από μία ώρα, την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη που έχουμε αναμίξει με την κανέλα.
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε 12 ρολάκια.
Τα βάζουμε σε ταψί 40 x 27 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Δουλεύουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη να γίνουν γλάσο.
Τέλος, σερβίρουμε τα ρολάκια κανέλας με το γλάσο.
Καλή επιτυχία! Δοκίμασε τη συνταγή και πες μου πως σου φάνηκαν στα σχόλια!