Συνταγές
Δεν βλέπω την ώρα να μπω στην κουζίνα! Πιλάφι γιαλαντζί σήμερα μαζί με γαρίδες κοκτέιλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μίκα Πολυχρονοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιλάφι όλα τα υλικά που είναι για ντολμαδάκια γιαλαντζί
Μισή κούπα ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μαζί με ένα ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ένα κρεμμύδι Επίσης ψιλοκομμένο τα σοτάρω μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και προσθέτω Μία κούπα ρύζι νυχάκι λαδώνω πολύ καλά το ρύζι και προσθέτω μία ντομάτα ψιλοκομμένη μία μικρή χούφτα μαύρες σταφίδες και στη συνέχεια 20 με 25 αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα προσθέτω επίσης δυόσμο και μπόλικο άνηθο αλάτι και πιπέρι και προσθέτω και 2 κούπες νερό σκεπάζουμε το πιλάφι και σε 18 λεπτά είναι έτοιμο στο τέλος προσθέτω και λίγο χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις γαριδούλες
Έβρασα σε λίγο νερό αλατισμένο με δύο κουταλιές ελαιόλαδο τις γαριδούλες για 6 λεπτά σούρωσα έκανα μία σάλτσα τύπου μαγιονέζα
Ένα μέρος γάλα εβαπορέ
Δύο μέρη ηλιέλαιο
Μία κοφτή κουταλιά μουστάρδα
Το χυμό από μισό λεμόνι μισό κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί στο μπλέντερ και αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε ακόμα λίγο χυμό λεμονιού εγώ για να φτιάξω τις γαρίδες Έβαλα και μία κουταλιά κέτσαπ για να πάρει το ροζ χρώμα
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Μίκα Πολυχρονοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.