Ορεκτικα
Πεντανόστιμο γεμιστό ψωμί – ότι πρέπει για τις μέρες που δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το γεμιστό ψωμί κι αν δεν είναι πρωτότυπο… Μια ντελικατη συνταγή με γεύση και χρωμα, που θα γίνει σίγουρα viral
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
700 ml. γάλα χλιαρό
2 αυγά
1200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
κίτρινο τυρί
ελιές
αλλαντικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρι στο γάλα.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε το μισό αλεύρι, το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου να γίνει ζύμη.
Δουλεύουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια έως ότου να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σε αλευρωμένο σκεύος, βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεβράνη και πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει, την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια, την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, φέτες από κίτρινο τυρί, κομμένες ελιές, και αλλαντικά της επιλογής μας.
Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες όσο το πλάτος των αλλαντικών και τις τοποθετούμε την μία επάνω από την άλλη.
Στη συνέχεια, βάζουμε αυτές τις στοίβες από τις φέτες σε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To ” γεμιστό ψωμί “ είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics