Πιτες
Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που όλοι αγαπάμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Όσο πιο απλό φαγάκι, τόσο πιο νόστιμο. Mε γιαούρτι εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-150 ml ελαιόλαδο
-200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 μεσαία αυγά
-100 ml. γάλα πλήρες
-500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού αδειάσουμε στο μπωλ το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι, κατόπιν με τη ρίγανη.
Ρίχνουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με ακόμα λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τυρόπιτα χωρίς φύλλο” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Δεν υπάρχει καλύτερο απ το σπιτικό!
Νόστιμη συνταγή από “Elena Psillia – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
140γρ αλεύρι γοχ
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα
200γρ γιαούρτι
170γρ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
100γρ τσένταρ ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
500γρ φέτα
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση σας
Σουσαμι *προαιρετικά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και ανακατεύετε. Βάζετε το τσένταρ ανακατεύετε και προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια όχι πολύ μικρά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε ελαφρα για να μην διαλυθεί τελείως η φέτα.
Αδειάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι το μίγμα, πασπαλίζετε με σουσαμι αν θέλετε και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν βγαίνει στεγνό ειναι ετοιμη.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε
Νόστιμη συνταγή από “Elena Psillia – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”