Chk
Πεντανόστιμη Μηλόπιτα με μαρέγκα
Πεντανόστιμη Μηλόπιτα με μαρέγκα
Φανταστική συνταγή για μηλόπιτα, που θα σας ξετρελάνει. Η γέμιση της είναι πολύ νόστιμη και θα την τιμήσετε δεόντως!
Υλικά
Ζύμη
200 γρ. βούτυρο
290 γρ Αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
130 γρ. ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
3 κρόκους
Γέμιση μήλου
4 με 5μήλα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
Μαρέγκα
3 ασπράδια
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη του γλυκού μας. Έτσι, σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Αρχίζουμε να ενώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας. Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Κάνουμε μία τριφτή ζύμη.
Ρίχνουμε τη τριφτή ζύμη σε μία ανοιγόμενη φόρμα, στρωμένη με λαδόχαρτο. Βάζουμε ζύμη και στα τοιχώματα τη φόρμας πιέζοντας με τα δάκτυλα.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την γέμιση μήλου. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα μήλα. Κόβουμε το κάθε μήλο σε 8 κομμάτια. Στην συνέχεια, βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αφού έχει διαλυθεί το βούτυρο, ξεκινάμε και ρίχνουμε τα κομμάτια μήλου. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να έχουν μαλακώσει.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στην συνέχεια τα ρίχνουμε στη φόρμα.
Έπειτα φτιάχνουμε την μαρέγκα. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και τη ζάχαρη την οποία ρίχνουμε σταδιακά, πάνω από το γλυκό μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά..
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για μηλόπιτα!