Συνταγές
Πεντανόστιμες ζουμερές μπριζόλες με μανιτάρια και πιπεριές
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες, 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες, από 1 πιπεριά χρωματιστή σε λωρίδες, 1 κεσεδάκι μανιτάρια άσπρα σε φέτες, 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί, μαιντανό ψιλοκομμένο, πάπρικα γλυκειά, ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο
Εκτέλ,εση
Σε 1 μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις μπριζόλες να πάρουνε χρώμα και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε 1 πιάτο στο ίδιο λάδι.
Βάζουμε κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια, πιπεριές και τα σοτάρουμε λίγο.
Προσθέτουμε και τις μπριζόλες σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ζεστό νερό χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να μαλακώσουνε να μείνουνε με το ζουμάκι τους οι μπριζόλες.
Οταν ψηθούνε, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι, ρίγανη και λίγο ανακάτεμα.
Εγινε λουκούμι, πολύ μαλακές οι μπριζόλες τις συνόδευσαν με ρύζι.
Σε 1 κατσαρολα έβαλα λίγο βιτάμ, όταν έλιωσε πρόσθεσα 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι μπασμάτι και 2 μισή φλυτζάνια ζεστό νερό. Βάζουμε το 1 να φύγει το νερό και έπειτα το άλλο, έριξα αρακά, καροτάκι, πιπεριά λίγη είχα έτοιμη και 3 κτσ. χυμό λεμόνι, για να γίνει σπυρωτό και λίγο αλάτι. Εκλεισα την φωτιά, σκέπασα με 1 πετσέτα κουζίνας την κατσαρόλα και το καπάκι του το άφησα 10 λεπτά περίπου για να φουσκώσει και να γίνει σπυρωτό.
Το μυστικό του είναι ο χυμός λεμονιού.
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.