Υλικά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
2 αβγά
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C και ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο στη ψιλοκομένη σοκολάτα και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 35 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε με μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα για 6 λεπτά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, χτυπάμε για 1 λεπτό και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο. Παίρνουμε μία κουταλιά (για κάθε μπισκότο) και την τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια της ζύμης επάνω στο ταψί. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Περιχύνουμε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.
Πηγή