Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό εύκολο και γρήγορο – πατσαβουρόπιτα πορτοκαλόπιτα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
200γρ γιαούρτι
3αυγα
Ξύσμα από πορτοκάλι
1βανιλια
250 γάλα
125mlσπορελαιο
300γρ ζάχαρη
Σιρόπι
1ποτηρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να παγώσει μετά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ένα χυλό.
Ξεπαγώνουμε καλά το φύλλο κρούστας έτσι όπως είναι βγάζουμε το σελοφάν που έχει μέσα κόβουμε σε ροδέλες το φύλλο μας και με τα δάχτυλά μας
το ανοίγουμε να μην είναι κολλημένο το ένα με το άλλο μεταξύ τους σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα
ρίχνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε και το μισό από το μείγμα μας ξαναβάζουμε πάλι από τα κομμένα φύλλα και ρίχνουμε πάλι τον υπόλοιπο χυλό ψήνουμε στους 170 μέχρι να ροδίσει και να πάρει πολύ ωραίο χρώμα μόλις το βγάλουμε από το φούρνο
το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.