Συνταγές
Μια εύκολη τυροπιτούλα πατσαβουρόπιτα πολύ νόστιμη!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλο κρούστας
500γρ φέτα μαζί με
200 γρ ανθότυρο σπασμένα με το πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ
3 αυγά
3 ποτ γάλα
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το ένα φύλλο από επάνω βαζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών βάζουμε σουρωμένο το επόμενο φυλλο τυριά φύλλα τυριά μέχρι να βάλουμε τα τελευταία 3 φύλλα επανω.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το γιαούρτι το γαλα αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα από επάνω αφήνουμε μιση ωρα να τραβήξει Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Γλυκιά πατσαβουρόπιτα – Εύκολο και απολαυστικό γλυκάκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανασία Μητροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
1 ποτήρι σπορέλαιο
5 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Μισό ποτήρι εβαπορέ
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
Σκόνη κανέλα
Μισό κιλό φύλλα κρούστας
Σιρόπι
1.5 ποτήρι ζάχαρη
1.5 νερό
1 πορτοκαλί κομμένο στην μέση
Εκτέλεση:
Στρώνουμε ένα φύλλο στο κάτω μέρος ταψιού(36αρι-38αρι) και τα υπόλοιπα ένα ένα τα κάνουμε σαν ακορντεόν και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί για 2 – 3 λεπτά και το περιχύνουμε από πάνω το μείγμα ώστε να βραχούν όλα τα φύλλα και τα αφήνουμε 5 λεπτά να τραβήξουν τα φύλλα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθέρμ. φούρνο στους 180° βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στο αέρα ανάλογα το φούρνο. Σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό ζεστό το σιρόπι.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή “πατσαβουρόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανασία Μητροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”