Connect with us

Πιτες

Πατατόπιτα με λαχανικά χωρίς πλάστη! Καλή απόλαυση!

Published

on

Πατατόπιτα με λαχανικά χωρίς πλάστη

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Δείτε μία διαφορετική συνταγή για πατατόπιτα με λαχανικά! Αξίζει την προσπάθεια και σίγουρα θα την αγαπήσετε!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics

Υλικά

για τη ζύμη
-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
-1 ξηρή μαγιά
-300 ml νερό
-100 ml λάδι
-1 ασπράδι αυγού
-1 κουταλιά ζάχαρη
-λίγο αλάτι

για τη γέμιση
-2 πατάτες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια
-80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-ρίγανη
-θυμάρι
-πάπρικα
-½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-πιπέρι- αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή για την πατατόπιτα μας, διαλύοντας την ξηρή μαγιά και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε 300 γραμμάρια νερό. Χρησιμοποιούμε μία ξύλινη γαβάθα για να βάλουμε αυτά τα υλικά μέσα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ασπράδι από ένα αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι.

Ρίχνουμε κατόπιν στη γαβάθα το αλεύρι σιγά σιγά, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

Φτιάχνουμε έτσι μία ζύμη, την οποία βγάζουμε από τη γαβάθα και την πλάθουμε στο τραπέζι για λίγο με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε λίγο λάδι στη γαβάθα, το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλο το εσωτερικό της και βάζουμε ξανά μέσα τη ζύμη.

Αφού την γυρίζουμε να λαδωθεί σε όλη της την επιφάνεια, καλύπτουμε τη γαβάθα με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφού κάψει, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί.

Συνεχίζουμε, ρίχνοντας στο τηγάνι της πιπεριές και ανακατεύουμε έως ότου να μαλακώσουν.

Βράζουμε τις δύο πατάτες και αφού τις καθαρίσουμε, τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες, το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

Αφού ανακατέψουμε καλά, βγάζουμε την πετσέτα από την ξύλινη γαβάθα, πλάθουμε ελαφρώς τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη από τα οποία φτιάχνουμε δύο φύλλα.

Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών, βάζουμε λαδόκολλα και κατόπιν το πρώτο φύλλο της ζύμης  το οποίο απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες την γραβιέρα και τον μαιντανό. Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ.

Με μία κουτάλα, βάζουμε επάνω από το πρώτο φύλλο της ζύμης στο ταψί ποσότητα από το μίγμα με τις πατάτες, και το απλώνουμε.

Κατόπιν, βάζουμε στο ταψί το δεύτερο φύλλο από την ζύμη. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τραβώντας τις άκρες του. Στη συνέχεια με τις άκρες των δαχτύλων μας, πιέζουμε το φύλλο της ζύμης δημιουργώντας κομμάτια, τα οποία μετά το ψήσιμο θα είναι έτοιμα να κοπούν.

Το επόμενο βήμα είναι να αλείψουμε με ένα πινέλο και με τον κρόκο του αυγού την πίτα.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την πίτα με σπόρους και σουσάμι.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσει.

Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics

Αν σου άρεσε η συνταγή δες κι άλλες συνταγές για πατατόπιτα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Γλυκα18 λεπτά ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές4 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές5 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές20 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές24 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Exit mobile version