Συνταγές
Πατάτες ογκρατεν με κιμά – τέλεια ιδέα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες μέτριες σε πάχος και βρασμένες
600- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο μαγειρεμένο όπως στα μακαρόνια με κιμά
400 -500 γρ. τυρί τριμμένο (Γκουντα η Εταμ)
1 κούπα μαγιονέζα light
3 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
Άνηθο
Ελαιόλαδο
3-4 Ντομάτες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα οβάλ πυρεξ και στρώνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κάνουμε τη σως με τη μαγιονέζα, το στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο, πιπέρι, άνηθο και χτυπάμε με το σύρμα. Απλώνουμε πάνω στις πατάτες. Πάνω από τη σως ρίχνουμε το κιμά σε όλη την επιφάνεια του πυρεξ και πάνω στον κιμά τοποθετούμε σε σειρά τις ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς τις ντομάτες και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180-200’C βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”