Συνταγές
Φοβερό εξαιρετικά μαγειρεμένο παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραία φαγάκι πεντανόστιμο και αγαπημένο παστίτσιο
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω κρεμμύδι και σκόρδο μετά προσθέτω 1 κιλό κιμά ανάμεικτο και αφήνω να τσιγαριστεί .
Στη συνέχεια βάζω σάλτσα ντομάτα , πελτέ ,μαϊντανό, 3 ξυλάκια κανέλα ,αλάτι πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί…
Ταυτόχρονα έχω βράσει και τα μακαρόνια και τα έχω αφήσει να στραγγίξουν.( Αυτή φορά έβαλα μακαρόνια πένες έτσι ζήτησε η πριγκίπισσα μου)
Βουτυρώνω ένα ταψί και βάζω τα μακαρόνια μέσα από πάνω κόβω μικρά κομματάκια βούτυρο απλώνω το κιμά να πάει παντού και μετά φτιάχνω την μπεσαμέλ.
Για τη μπεσαμελ
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 λίτρο γάλα
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
3 κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.
Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 3 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε και την μπεσαμέλ από πάνω στο κύμα τρίβω λίγο τυράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 η 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.