Συνταγές
Παστίτσιο με πλούσια γέμιση σπανάκι και μυρωδικά και κρεμμύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από κ. EVGE Hellenic Food Company – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ μακαρονάκι κοφτό ή χοντρό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ σπανάκι
2 κρεμμύδια ξερά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνιθο
1/4 κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Evge (e-shop: bit.ly/2Uozvaf)
2 κγλ αλάτι
1 κγλ πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
100 γρ τυρί (κίτρινο ή λευκό)
1.5 λίτρο γάλα
1 κγλ μοσχοκάρυδο
1 κγλ αλάτι
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.
Βράζουμε για 5-6 λεπτά. Στραγγίζω.
ΣΠΑΝΑΚΙ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο Evge σε βαθύ τηγάνι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να μανέψουν.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα,αλάτι και το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το τυρί.
ΣΠΑΝΑΣΤΙΤΣΙΟ
Συνθέτουμε . Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο Evge στο ταψί. Προσθέτουμε μια στρώση μακαρόνια, ανακατεύουμε μια κσ μπεσαμέλ. Προσθέτουμε μια στρώση γέμιση σπανακιού. Προσθέτουμε 1-2 κσ μπεσαμέλ και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση σπανάκι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
ΦΟΥΡΝΟΣ
200 C Προθερμασμένος, αντιστάσεις. Σε 45 λεπτά είναι έτοιμο.
Τρώγεται καυτό, τρώγεται κρύο, τρώγεται την επόμενη μέρα. Είναι το ίδιο υπέροχο!
Η Συνταγή είναι από “Grecian Taste”.