Πιτες
Αφράτη και νόστιμη παραδοσιακή φανουρόπιτα με 9 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα φανουρόπιτα για να βρούμε κάτι που χάσαμε. Δεν περιέχει βούτυρο, είναι λοιπόν ένα κέικ λαδιού
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
250 γρ. σπορέλαιο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κτγ. σόδα
1/2 κτγ. γαρίφαλο
1/2 κτγ. κανέλα
60 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
60 γρ. σταφίδες ξανθιές
ζάχαρι άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε βάλει τις σταφίδες για ένα ολόκληρο βράδυ σε ένα βάζο με νερό για να μαλακώσουν, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο, τη ζάχαρι και χτυπάμε καλά έως ότου να λιώσει η ζάχαρι.
Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσουν και αδειάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Αδειάζουμε το γαρίφαλο, το αλεύρι, τη κανέλα, τα καρύδια και τις σταφίδες σε ένα μπωλ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ.
Αφού ακανατέψουμε καλά, αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το στρώνουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Προτιμήστε τις ξανθές σταφίδες για την συγκεκριμένη πίτα! Οι μαύρες δεν θα φουσκώσουν αρκετά στο νερό ωστε να παραμείνουν ζουμερές μέσα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “φανουρόπιτα “ είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki