Συνταγές
Παραδοσιακή Κουλούρα Αγίου Γεωργίου (έθιμο που φτιάχνουμε την παραμονή του Αγίου Γεωργίου)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δίνεται στους αναβάτες των αλόγων που τρέχουν στην χάρη του Αγίου Γεωργίου και στα παιδιά που τρέχουν στο έθιμο της κουλούρας
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 αυγά 250 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες μισό φλιτζάνι βούτυρο καλό μισό φλιτζάνι γάλα 15 γραμμάρια αμμωνία και γύρω στα 600 γραμμάρια αλεύρι χωρίζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαρέγκα σε μία λεκάνη βάζουμε τους κρόκους τη ζάχαρη και το βούτυρο τα χτυπάμε πολύ καλά ρίχνουμε τις βανίλιες
μετά ρίχνουμε το χλιαρό το γάλα ανακατεμένο με την αμμωνία να φουσκώσει και να γίνει σαν κρέμα χτυπάμε συνεχίζουμε και βάζουμε εναλλάξ τη μαρέγκα Με το αλεύρι ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί
σε ένα λαδωμένο ταψί 26άρι ή αν δεν έχουμε σε 24αρι βάζουμε τη μισή σχεδόν ζύμη στο ταψί την απλώνουμε να πάει καλά παντού και με την υπόλοιπη σχεδιάζουμε επάνω όπως θέλουμε την κουλούρα
μπορούμε να κάνουμε λουλούδια το σταυρό κεντημένο και άλλα διάφορα σχέδια στη μέση του Σταυρού βάζουμε ένα αυγό κόκκινο πασχαλινό τρυπάμε την κουλούρα με μία οδοντογλυφίδα στις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά Καλή σας επιτυχία.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Κουλούρα για τον Άγιο Γεώργιο:
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!
Η Συνταγή είναι από Asimina Diamantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
300 γραμμάρια Βούτυρο
1 ποτήρι νερού γάλα
350 γραμμάρια ζάχαρη
5 βανιλιες
1 κ.σ αμμωνία
1 μπεκιν- μπαουτεν
Αλεύρι σχεδόν 1 κιλό μου πήρε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα πρώτα την μαρέγκα, μετά την ζάχαρη με τα αυγά και στην συνέχεια πρόσθεσα το βούτυρο.
Μετά την μαρέγκα ( χτυπάμε λίγο) μετά το γάλα μαζί με την αμμωνία, βανιλιες και σταδιακά το αλεύρι , προς το τέλος ρίχνω και το μπεκιν-μπαουτεν.
Ψήνω στους 170-180 C’ για περίπου 20 με 25 λεπτά!!
Η Συνταγή είναι από Asimina Diamantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.