Συνταγές
Πανεύκολο κέικ μπανάνα με κομμάτια σοκολάτας, ό,τι πρέπει για πρωινό σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το κέικ είναι καταπληκτικό!
ΥΛΙΚΑ:
150γρ βούτυρο ή βιταμ
125γρ καστανή ζάχαρη
4 ώριμες μπανάνες στο μουλτι
2 αυγά
220γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
300γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις μπανάνες να λιώσουν.
Μόλις λιώσουν βάζουμε το μίγμα σε ενα μπολ και απευθείας όπως είναι ζεστό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού περάσει η ώρα ριχνουμε μέσα στο μίγμα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ καλά.
Βουτυρωνουμε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για ακριβώς 50′. Αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο.
*Κάνουμε το ίδιο με μικρή διαφορά ότι πολτοποιουμε τις μπανάνες στο multi και έτσι γλυτώνουμε την μία ώρα αναμονής.
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πεντανόστιμο κέικ μπανάνας Αφρός, χωρίς γλουτένη!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια αμιγδαλόσκονη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κούπας λάδι
1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το ηλιέλαιο, μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και πουρέ μπανάνας και στη συνέχεια ρίξτε στη φόρμα.
Ψήστε για 33-43 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.