Συνταγές
Δεν θα ξέρεις πιο να πρωτοφάς! Πανεύκολη μηλόπιτα και μηλόκρεμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μηλόπιτα υλικά:
5 αυγά
1 ποτ,ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
1κσ. ανθονερο
1/3ποτ.γαλα
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
2,1/4 ποτ αλεύρι 1/2-1ποτ.αμύγδαλα αλεσμενα, 6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε (στα μήλα) 4–5 κουταλιές ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, ανθονερο.
Βάζουμε το μισό κέϊκ σε ταψί ή pyrex (ορθογώνιο) το βάζουμε ζικ-ζακ για να πάει παντού και να έλθει αφράτο.
Τα μήλα που αναμειξαμε τα βάζουμε στην μέση. Το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω ( και 1 κουταλάκι ζάχαρη).Ψήνουμε για 50 λεπτά.
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους.
Μηλόκρεμα
Λαδώνουμε το pyrex μέγεθος 23×36, καθαρίζουμε και τρίβουμε 7 μήλα στο χοντρό του τρίφτη.
Βάζουμε 5-6κσ.ζάχαρη και 1.1/2κγ.κανέλα .Τα ανακατεύουμε, τα βάζουμε στο παΐρεξ σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα και να πάρουν λίγο χρώμα.
Για την κρέμα
8 ποτήρια γάλα
9 κσ.corn flour
8 κσ.ζάχαρη
1 βανίλια
1 κσ.φυτικό βούτυρο
1 φρέσκα κρέμα 200ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα (που τα έχουμε βάλει στο φούρνο).
Όταν κρυώσει λίγο η κρέμα χτυπάμε στο μίξερ
1 Dream topping με
1 ποτήρι γάλα να πείξει καλά.Το απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Από πάνω βάζουμε σπασμένα αμύγδαλα ή φιλέ ή χαλεπιανά.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.