Συνταγές
Πανεύκολη κρεατόσουπα στη χύτρα με λαχανικά και κοχυλάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) σε μεγάλα κομμάτια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
3 σελινοριζα σε κύβους
1 σφιχτή ντομάτα σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
Νερό ζεστό μόλις και να σκεπάζει το φαγητό
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
Μπούκοβο (Chilly) προαιρετικά
3-4 πράσινες πιπεριές μικρές
χυμό λεμονιού
Επιπλέον 1 κουπα ζυμαρικο κοχυλακι η κριθαράκι η ότι ζυμαρικό σας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τη χύτρα στο μάτι. Ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε το κρέας να σωταριστει. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το ζεστό νερό, θυμάρι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει να βράζει κλείνουμε το καπάκι της χύτρας.
Όταν σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε το φαγητό για 30′ λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα για να ανοίξουμε το καπάκι. Ρίχνουμε στο φαγητό το ζυμαρικό και ένα ποτήρι νερό ζεστό. Βράζουμε με ανοιχτή τη χύτρα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, πιπέρι η μπούκοβο και σερβίρουμε.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.