Ορεκτικα
Πανεύκολα ελιοπιτάκια, αφράτα και μοσχομυριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Mama cucina.gr”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 φλ.τσ.σπορέλαιο
1 φλ.τσ. ανθρακούχο νερό
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
1 φλ.τσ.ελιές ψιλοκομμένες
Λίγη ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους και ζυμώνουμε.
Κάνουμε μία μπάλα τη ζύμη μας τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τις ελιές αφού προηγουμένως βγάλουμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα μυρωδικά μας.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια στο χέρι μας.
Βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε τα ελαιοπιτάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C για 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από “Mama cucina.gr”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σούπερ πιτάκια φωλίτσες – Λουκουμάκια γίνανε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Stergioudi”
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλα για πίτα(αν μπορείτε να ανοίξετε δικό σας φύλλο ακόμα καλύτερα)
2 ντομάτες στημένες σαν λεμονόκουπες για να φύγουν τα υγρά τους
400 γρ γκούντα τριμμένη
10 φέτες παστουρμά σε κομματάκια(προσοχή βγάζουμε το τσιμένι απο γύρω γύρω για να μην είναι πολύ βαριά στο στομάχι μας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνο κομμάτια περίπου 8Χ8
Σε φορμάκια που φτιάχνουμε κεκάκια έστρωσα από 2 φύλλα λαδωμένα ανάμεσα.
Βάζουμε με την σειρά κασέρι ντομάτα παστουρμά ξανά κασέρι
Σκεπάζοουμε με άλλα 2 φύλλα λαδωμένα ανάμεσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Stergioudi”