Συνταγές
Τραγανά ελιοπιτάκια με αλεύρι ολικής – γίνονται εξαιρετικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου:
460 γρ. αλεύρι ολικής, η φαρίνα η γ.ο.χ η ανάμεικτο
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
60 ml. Ελαιόλαδο
60 ml. Ηλιέλαιο
200 ml. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι, η fanda η Sprite
Σουσάμι για πασπάλισμα
Για την γέμιση:
2 φλυτζάνια ελιές ψιλοκομμένες (200 γρ.) από κονσέρβα η από το σούπερ έτοιμες. Αν είναι από κονσέρβα στραγγίζουμε πολύ καλά.
1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο περασμένο από το μουλτι και στραγγισμένο πολύ καλά
1 κ.σ ελαιόλαδο
Φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα η μέντας
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ ανάμειξης, το μπέικιν πάουτερ και προσθέτουμε το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει η ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάσουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά μέσα σε ένα μπολακι.
Ανοίγουμε πιτάκια των 40 γραμμαρίων με την παλάμη μας. Βάζουμε 1 κ.γ γέμιση και τυλίγουμε σε μακρόστενα πιτακια.
Αλοίφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 25′ λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώνουν και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.