Συνταγές
Πανέμορφη σπανακοτυρόπιτα με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Ευδοκία Παπαμακαρίου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
300γρ αλευρι γ.ο.χ, 150 γρ. νερό, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουτ.του γλυκου γεμάτη λάδι, κ 1 καπακακι του νερού χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκουραζουμε για λίγο, χωρίζουμε 6 μπαλακια κ ανοιγουμε με νισιστε δύο δύο τα φυλλα πολύ λεπτά.
Κανουμε 6 μπαλακια λαδωΝουμε το ταψί μου τα άνοιξα ανά δύο πολύ λεπτά κ βάζουμε τα 3 στο ταψί μου που τα λαδώνουμε ένα ένα, μετά γεμιση κ τα υπόλοιπα 3 φυλλαρακια.οι Ακρες που περισσεύουν τις κόβουμε κ βάζουμε κ ενδιάμεσα για να είναι ποιο πολύ το φυλλο.
Αφού τελειώσουμε λαδώνουμε κ πάνω χαράζουμε την πιτουλα ραντίζουμε λίγο με γάλα κ πάνω από κάθε κομμάτι βαζουμε λίγο Βιτάμ. Ψήνουμε για 1 ώρα αναλογως κ τον φούρνο βέβαια στους 190 βαθμούς.
Η πίτα θα είναι έτοιμη όταν την κουνάμε κ πήγαινοερχεται τότε δηλαδή θα έχει ψηθεί κ απο κάτω.
Για την γεμιση
όπως κάνουμε την σπανακόπιτα, σπανάκι,κρεμμυδάκια, φέτα, αυγά, άνηθο, αλάτι,λιγο πιπέρι κ αν έχουμε βάζουμε κ τυρι κιτρινο
Η συνταγή είναι από “Ευδοκία Παπαμακαρίου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”