Συνταγές
Πανεύκολα μηλοπιτάκια και ελιοπιτάκια που βγαίνουν σούπερ τέλεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. Ηλιέλαιο
150 γρ. Κρασί λευκό, ή ρετσίνα, η μπύρα
Γέμιση με μήλο:
2 μήλα τριμμένα στον τρίφτη απο τη χοντρή πλευρά
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 χούφτα καρύδια χοντροκοπανισμενα
Κανέλα
3 κ.σ ζάχαρη
Όλα μαζί σε ένα μπολ να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Γέμιση αλμυρή:
Ελιές πράσινες κομμένες
Φιλαδέλφεια
2 φετες γαλοπούλα φουαντρε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και κάνουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο και μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν είναι νερουλό και κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αν μας βγει σφιχτό το ζυμαρι μας προσθέτουμε λίγο ακόμα Κρασί.
Αφήνουνε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε μια μπάλα σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και απλώνουμε με την παλάμη μας να γίνει ένα πιτάκι. Προσθέτουμε 1 κ.σ από την γέμιση με μήλο και κλείνουμε. Το ίδιο κάνουμε με την αλμυρή γέμιση. Σε αυτά με αλμυρή γέμιση προσθέτουμε από πάνω λίγο σουσάμι, δείτε φωτός. Σε λαμαρίνα βάζουμε χαρτί ψησίματος προσθέτουμε τα μηλοπιτακια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 20′-25′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουνε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη μόνο τα μηλοπιτακια.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πανέμορφα και λαχταριστά μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τόσο όμορφα, που λυπάσαι να τα φας! Πεντανόστιμα και πανέμορφα, σκέτες ζωγραφιές..
ΥΛΙΚΑ
2 μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
5 κς ζάχαρη κρυσταλλική
Καστάνη ζάχαρη
Κανέλα σκονη
Βουτυρο
Σιρόπι:
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνουμε τις κουταλιές της ζάχαρης κ τα μήλα κομμένα σε πολυ λεπτές φέτες κ αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά
Στραγγίζουμε
Παίρνουμε τη σφολιάτα τη κόβουμε σε 8 λωρίδες , πασαλιβουμε παντού με βουτυρο κ ρίχνουμε τξ Καστάνη ζάχαρη κ κανέλα ! Από πάνω βάζουμε τα μήλα, διπλώνουμε κ τυλιγουμε σε τριαντάφυλλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 τοποθετούμε σε θήκες μαφιν κ ψήνουμε για περίπου μισή ωρα & μετά σιροπιάζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.