Γλυκα
5 υλικά χρειάζονται για να κάνεις το δικό σου Παγωτό Vienneta ! Ας θυμηθούμε τα παλιά…
Σου έχουν λείψει οι εποχές που ήσουν μικρό παιδί και απολάμβανες το δικό σου παγωτό vienneta? Αν δεν το έχεις φτιάξει μέχρι τώρα, τότε ήρθε η ώρα. Πολύ εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά ενώ δεν χρειάζεται παγωτομηχάνη! Καλή επιτυχία!
Υλικά
125 γρ κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
Σιρόπι καραμέλας
Μπισκότα ή φουντούκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε λιώνοντας την σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί.
Κατόπιν, κόβουμε 4 αντικολλητικά χαρτιά, λίγο μικρότερα σε μέγεθος από την φόρμα μας (30×11 εκατοστά). Έπειτα, απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από τα χαρτιά, όπως δείχνει και το βίντεο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και προαιρετικά 2 βανίλιες.
Έπειτα, απλώνουμε στη φόρμα λίγο λιγότερο από το 1/4 της σαντιγί και από πάνω βάζουμε το ένα φύλλο σοκολάτας.
Ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας και τριμμένα μπισκότα ή φουντούκια.
Κατόπιν, κάνουμε ακόμα μία στρώση από παγωτό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα σοκολάτας.
Συνεχίζουμε και με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε ροζέτες το παγωτό που περίσσεψε.
Τέλος, βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Έτοιμο το παγωτό vienneta! Θα γίνει η καλύτερη παρέα μας στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Καλή απόλαυση!
Δες την συνταγή και σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!