Συνταγές
Πολύ ωραία ιδέα για παγωτό τσουρέκι
Η Συνταγή είναι από κ. Alice Chavela– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά 500γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,170γρ ζάχαρη, 1κουτ.γλυκού μαχλεπι κ 1 δάκρυ μαστίχας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφαιρουμε από την φωτιά κ το βάζουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο μείγμα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στο μεταξύ κόβουμε πολύ μικρά κυβακια το τσουρέκι κ το ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Εφόσον περάσουν οι 4-5 ώρες χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ίσα που να αφρατεψει όχι να σφίξει θα είναι ακόμα ρευστό, προσοχή όχι παραπάνω, κ προσθέτουμε τα κυβακια του τσουρεκιου.
Βάζουμε το μείγμα σε μια μακροστενη φόρμα μιας χρήσης σκεπαζουμε με μεμβράνη και το τοποθετουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε κ το γαρνίρουμε με σοκολάτα γάλακτος κ καβουρντισμενα αμύγδαλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Alice Chavela– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.