Συνταγές
Μα τι ωραία και όμορφα που είναι – παγωτό σοκολάτα με πουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μπισκότα παγωτού
100 γρ βούτυρο
100 γρ άχνη
100 αλεύρι γοχ
1 βανιλίνη (εγώ προσθέτω κ ελάχιστη κανέλλα )
100 ml ασπράδια (3 μεγάλα) χτυπημένα μαρέγκα με ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη κ προσθέτουμε το αλεύρι κ τη μαρέγκα
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ κ βγάζουμε κορδόνια πάνω σε λαδόκολλα με λίγη απόσταση το 1 από το άλλο (απλώνουν στο ψήσιμο)
Τα ψήνουμε στους 200 περίπου 10′ (είναι έτοιμα όταν πάρουν χρώμα στις άκρες) κ όσο είναι χλιαρά τα τυλίγω σε πουράκια
Παγωτό σοκολάτα :
1 φυτική κρέμα (αυτή στο τενεκεδάκι), 1 σπιτικό ζαχαρούχο, 1 εβαπορέ, 1 κσ μέλι, 2 κσ κακάο κ 2 κσ σπιτική πραλίνα
Σπιτικό ζαχαρούχο :
Στο κατσαρολάκι βαζουμε μαζί 1 λίτρο γάλα, 800 γρ άχνη (η συνταγή έλεγε 1 κιλό, αλλά εγώ πάντα μειώνω την ποσότητα ), 1 κσ κορν φλάουρ κ 1 κσ μαργαρίνη με βούτυρο
Τα σιγόβρασα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι που έπηξε (θέλει γύρω στο 10λεπτο)
Γέμιζουμε 2 αποστειρωμένα βαζάκια, έκλεισα με καινούρια καπάκια κ τα αναποδογύρισα να κρυώσουν.
Τα διατηρουμε στο ψυγείο – μέχρι 1 μήνα που τα έχουμε δοκιμάσει ήταν σαν την 1η μέρα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.