Συνταγές
Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μπισκότα σάντουιτς παγωτό
Υλικά
-Μπισκότα
-500 ml κρέμα γάλακτος
-125 γρ. ζάχαρη βανίλια
-2 αυγά
-μαύρο κεράσι
-κακάο πικρό
-λίγο γάλα σε ένα μικρό μπωλ για βρέξιμο των μπισκότων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας ρίχνοντας σε ένα μπώλ τα 500 γρ. της κρέμας γάλακτος και χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε τα 125 γραμμάρια της ζάχαρης βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Οταν το μίγμα θα έχει χτυπηθεί καλά, σπάζουμε στο μπωλ δύο αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Μετά από λίγα λεπτά και όταν το μίγμα θα έχει γίνει ομοιόμορφο, σταματάμε το μίξερ και με την μαρίζ ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Ετσι έχουμε έτοιμη την κρέμα μας.
Παίρνουμε δύο όμοια γυάλινα μπώλ και ρίχνουμε και στα δύο ίση ποσότητα από το μίγμα που φτιάξαμε προηγουμένως και κρατάμε στο αρχικό μπωλ ακόμα λίγη κρέμα για αργότερα.
Στο ένα από τα δύο όμοια μπώλ θα ρίξουμε λίγο μαύρο κεράσι και θα ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στο άλλο μπωλ θα ρίξουμε μία κουταλιά της σούπας πικρό κακάο και θα το χτυπήσουμε με το μίξερ.
Κατόπιν, θα πάρουμε τις συσκευασίες με τα μπισκότα, και αφού τα βουτάμε για λίγο στο γάλα θα τα στρώσουμε σε τρείς όμοιες φόρμες από αλουμίνιο.
Στην μία φόρμα θα απλώσουμε με τη μαρίζ την κρέμα από το μπωλ που χρησιμοποιήσαμε αρχικά. Αφού την στρώσουμε καλά και ομοιόμορφα, θα βάλουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα επάνω της αφού τα βρέξουμε πάλι στο γάλα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε το μπωλ με το μίγμα από το μαύρο κεράσι και αφού το απλώσουμε επάνω από τα μπισκότα στην δεύτερη φόρμα αλουμινίου, θα στρώσουμε ακόμα μία φορά μπισκότα βουτώντας τα για λίγο στο γάλα.
Επειτα, επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για την φόρμα με το πικρό κακάο. Δηλαδή, αφού στρώσουμε την κρέμα με το κακάο επάνω από την πρώτη στρώση μπισκότων, θα προσθέσουμε ακόμα μία αφού τα μπισκότα τα βουτήξουμε και πάλι στο γάλα.
Ετσι, με αυτά τα έως τώρα βήματα, έχουμε τρείς όμοιες φόρμες με τρία διαφορετικά γεμίσματα με μπισκότα.
Αφού καλύψουμε τις φόρμες σε πλαστικές σακούλες ψυγείου, θα τις βάλουμε να παγώσουν για 4 ώρες.
Μετά από αυτό τον χρόνο των 4 ωρών, βγάζουμε τις φόρμες από το ψυγείο, αφαιρούμε τις σακούλες και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα γλυκά ακριβώς στα χωρίσματα μεταξύ των μπισκότων.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Τα υπόλοιπα τεμάχια που απομένουν στις φόρφμες, συντηρούνται καλά στο ψυγείο, αφού καλυφθούν με τις σακούλες ψυγείου.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Fatto in Casa da Benedetta