Παγωτα
Φτιάξτε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό βανίλια σε 5 λεπτά
Φτιάξτε το καλύτερο παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ειδική φόρμα που όλοι θα ξετρελαθούν
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
500 γραμμάρια φυτική σαντιγύ κρύα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
1 κουτί γάλα ΝΟΥΝΟΥ κρύο
1 φακελάκι σκόνη κρέμα βανίλια για ζαχαροπλαστική
λίγα κεράσια ή βύσσινα σε γλυκό κουταλιού για την παρασκευή της σάλτσας-σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ρίχνοντας σε ένα μπωλ τα 500 γραμμάρια της φυτικής σαντιγύ. Χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά έως ότου αφρατέψει.
Προσθέτουμε κατόπιν το 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπωλ και το κουτί από το γάλα ΝΟΥΝΟΥ.
Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά με το μίξερ.
Το όλο μίγμα που τώρα έχουμε στο μπωλ, πρέπει να στέκεται καλά επάνω στη σπάτουλα. Αυτό είναι δείγμα ότι η κρέμα που έχουμε μέχρι στιγμής φτιάξει είναι καλά παρασκευασμένη.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τάπερ με καπάκι, ολόκληρο ή το μισό, ανάλογα με το πως θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη συνταγή.
Αφού στρώσουμε καλά το παγωτό στο τάπερ, το χωρίζουμε στη μέση με τη σπάτουλα και πασπαλίζουμε το μισό με αμύγδαλα σπασμένα και γλυκό κεράσι ή οτιδήποτε άλλο γλυκό θέλουμε.
Στο υπόλοιπο μισό πασπαλίζουμε σοκολάτα τριμμένη.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σιρόπι-σάλτσα για το παγωτό το οποίο φτιάχνουμε ως εξής. Βάζουμε διάφορα γλυκά π.χ κεράσι ή βύσσινο και δύο κουταλιές ζάχαρη σε ένα τάπερ, το οποίο βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να βράσει. Το βγάζουμε κατόπιν από το φούρνο μικροκυμάτων, και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στη συνέχεια σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση βαζάκι.
Ρίχνουμε τώρα με το κουτάλι, ποσότητα από τη σάλτσα-σιρόπι που έχουμε στο βαζάκι στην επιφάνεια του παγωτού με το αμύγδαλο, και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά ώστε να δέσουν σε όλο το παγωτό.
Το επόμενο βήμα, είναι να κλείσουμε το τάπερ με το καπάκι του και να το βάλουμε στην κατάψυξη. Καλό είναι να το αφήσουμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη.
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα στην κατάψυξη, μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό μας και επίσης να ρίξουμε επάνω του ακόμα λίγο από το σιρόπι-σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “παγωτό βανίλια “.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού