Συνταγές
Πήρε φωτιά η κουζίνα – έχει γίνει της πίτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την λαχανοπιτα
διαφορά χόρτα φέτα τυρί τραχανά γλυκό αλάτι και λάδι.
Κιμαδοπιτα
500 γρ κιμά ανάμεικτο με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πάπρικα γλυκιά, 100 γρ χυμό ντομάτα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Εκτέλεση
σοταρουμε το κρεμμύδι με το λάδι έριξα τον κιμά προσθέτω και μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σοταρισα καλά όλα μαζί πρόσθεσουμε τον χυμό ντομάτα αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά και το μοσχοκάρυδο τριμμένο ανακατεύουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Γαλατοπιτα
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ 1 βανίλια, 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ.
Για την ζύμη
2,5 κιλά αλεύρι γοχ 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ λιωμένο, 100 γρ λάδι νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Φτιάχνουμε την ζύμη από το προηγούμενο βράδυ και την βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε τα λάχανα τα πλένουμε πολύ καλά τα βάζουμε σε μια λεκάνη ρίχνω το αλάτι το τυρί φέτα τριμμένο τον τραχανά γλυκό και το λάδι ανακατεύουμε και φτιάχνουμε την πίτα.
2 φύλλα κάτω ανάμεσα λαδωμενα λάχανα ξανά 2 φύλλα τα υπόλοιπα λαχανα σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδωμενα χαραζουμε και ψήνουμε .
Κιμαδοπιτα φτιάχνουμε την γέμιση αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς λαδωνουμε ένα ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω την γέμιση σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα χαραζουμε και ψήνουμε . Όλες τις πίτες τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και μπορεί και λίγο παραπάνω ανάλογα τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.