Συνταγές
Πωπωωω όνειρο έγιναν – πάστες ταψιού βανίλια σοκολάτα
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
-4 αυγά
-150 γρ. ζάχαρη
-130 γρ. φαρίνα
-20 γρ. κακάο
-1 βανίλια
-1/2 κτγ. αλάτι
Για το σιρόπι
-1 φλ. ζάχαρη
-1.5 φλ. νερό
-1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
-2 ερμόλ
-1 ζαχαρούχο
Για την γκανάζ
-1 κουβερτούρα 200 γρ.
-150 γρ. κρέμα γάλακτος
-20 γρ. βουτηρο
-1 κτγ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν καλά. Χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, το κακάο και τέλος το αλεύρι. Βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψάκι, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά και κόβω στην μέση.
Για το σιρόπι
Εβαλα την ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ερμόλ να αφρατέψουν. Ρίχνω και το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ωραία κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε πίσω στο ταψάκι που έψησα το ένα κομμάτι παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω την μισή κρέμα (Εγώ έβαλα και μερικά μπισκότα ορεό που είχα σπασμένα σε κομμάτια), το άλλο παντεσπάνι σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μισή ώρα και ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Εβαλα σε Μπεν Μαρί όλα τα υλικά για την γκανάζ και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και την στρώνουμε επάνω από την τούρτα. Μπορείτε να την αφήσετε σκέτη ή να ρίξετε τρούφα ή ότι θέλετε.
Εγω έβαλα κερασάκια γλασέ.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.