Connect with us

Γλυκα

Πάστες με μαύρη σοκολάτα

Published

on

pasta sokolata

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το σιρόπι:

Ζάχαρη: 100 γρ.

Νερό: 100 γρ.

Δυνατός καφές: 2 κουταλιές σούπας

Υλικά για το παντεσπάνι:

Ζάχαρη: 125 γρ.

Αυγά: 4 μέτρια

Αλεύρι: 125 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Κακάο: 1 κουταλιά σούπας

Βούτυρο: 25 γρ. (λιωμένο) και λίγο επιπλέον για τα ταψιά

Υλικά για τη γκανάζ σοκολάτας του εσωτερικού:

Κρέμα γάλακτος: 400 ml

Σιρόπι γλυκόζης: 50 ml

Σκούρα σοκολάτα: 500 γρ. (70% κακάο)

Βούτυρο: 100 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)

Υλικά για την σαντιγί:

Κρέμα γάλακτος: 300 ml

Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας

Βανίλια: 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη

Υλικά για την γκανάζ της επικάλυψης:

Σοκολάτα πικρή: 150 γρ. (70% κακάο)

Κρέμα γάλακτος: 150 ml

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι: βάζετε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το νερό. Το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει 2 – 3 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον καφέ. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι: βουτυρώνετε 2 ρηχά ταψάκια, 20 Χ 30 εκ. περίπου και τα στρώνετε με λαδόχαρτο ψησίματος.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κακάο.

Σε πυρίμαχο μπολ, βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε ελαφρά να αναμειχθούν. Στη συνέχεια βάζετε το μπολ πάνω από σκεύος με νερό που σιγοβράζει (προσοχή το μπολ να μην ακουμπά στο νερό) και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να αφρίσει και να τριπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο, περίπου 4 λεπτά.

Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα των αυγών στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να αφρίσει καλά και να κρυώσει, περίπου 5 λεπτά. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι, το οποίο ενσωματώνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μεταλλικό κουτάλι. Τέλος προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε απαλά.

Χωρίζετε το μείγμα στα δύο ταψιά που ετοιμάσατε, το απλώνετε και στρώνετε την επιφάνεια.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 – 14 λεπτά.

Βγάζετε από το φούρνο τα αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για την γκανάζ σοκολάτας: βάζετε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη σε κατσαρολάκι στη φωτιά, να κάψουν. Εν τω μεταξύ σπάτε σε κομματάκια την σοκολάτα και την βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Όταν η κρέμα είναι καυτή, την αδειάζετε πάνω από την σοκολάτα. Αφήνετε λίγα λεπτά να λιώσει κάπως η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφήνετε άλλα 10 – 15 λεπτά να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε να αναμειχθεί. Πριν την χρησιμοποιήσετε την ανακατεύετε ξανά.

Για την σαντιγί: βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή σαντιγί. Την φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Για την γκανάζ επικάλυψης: σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος να κάψει και την προσθέτετε στην σοκολάτα. Αφήνετε μερικά λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύετε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για την συναρμολόγηση: κόβετε ελάχιστα ολόγυρα το παντεσπάνι για να γίνει ομοιόμορφο. Σε πιατέλα βάζετε ένα ορθογώνιο τσέρκι στο μέγεθος του παντεσπανιού (γίνεται και χωρίς τσέρκι, αλλά το τσέρκι κάνει την διαδικασία πιο εύκολη). Με πινέλο βρέχετε το παντεσπάνι με το μισό σιρόπι. Από πάνω απλώνετε τη γκανάζ σοκολάτας. Βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Από πάνω απλώνετε τη σαντιγί. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

Το βγάζετε και απλώνετε τη γκαναζ επικάλυψης. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 10 – 15 λεπτά να σφίξει η επικάλυψη. Το βγάζετε, αφαιρείτε το τσέρκι και με μεγάλο μαχαίρι κόβετε το γλυκό σε 20 ή 24 κομμάτια. Το κόψιμο είναι πιο καθαρό αν το μαχαίρι είναι ζεστό. Αυτό το πετυχαίνετε βουτώντας το για λίγο σε ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώνοντας τη λάμα με μια καθαρή πετσέτα. Ανάμεσα στα κοψίματα επαναλαμβάνετε την διαδικασία.

Οι πάστες διατηρούνται στο ψυγείο. Πριν τις σερβίρετε, αφήστε τις 15 – 20 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές1 ώρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές17 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές19 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές21 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές23 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Exit mobile version