Συνταγές
Πάντα πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι. Ένα τίμιο κέρασμα για τον καφέ!
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
400 γρ αλεύρι γοχ.
2 βανίλιες
Για τη γέμιση λεμονιού
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
Ενσωματώνουμε το αυγό και σιγά- σιγά το αλεύρι.
Μετά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και δουλεύουμε το μείγμα να γίνει ζύμη.
Εφόσον έχουμε φτιάξει τη ζύμη μας, την ανοίγουμε σε φύλλο, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί .
Κόβουμε μπισκότα με ένα κουπ πατ και αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση και δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αρωματίζουμε την κρέμα με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Κατόπιν, με την βοήθεια από ένα κορνέ γεμίζουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Έτοιμα τα μπισκοτάκια λεμονιού! Εσύ πως τα φτιάχνεις;
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Σου άρεσε η συνταγή; Πες μου στα σχόλια.