Συνταγές
Νηστίσιμα και μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού! Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα!
Ελάτε να κάνουμε μαζί άλλη μία νηστίσιμη συνταγή! Σήμερα φτιάχνουμε μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού, για να τα απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας! Πάνε τέλεια με τον καφέ μας!
Υλικά
150 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
4-5 γαρίφαλα
2 βανίλιες
250 ml σπορέλαιο
150 γρ ζάχαρη
850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Όταν το σιρόπι κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα μπολ και δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε με τα χέρια μας να γίνει το μείγμα μία ζύμη.
Στην συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, περίπου 50 γραμμαρίων το καθένα. Τα πατάμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Τα μπισκότα λεμονιού μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!