Συνταγές
Πάμε για απολαυστική τούρτα παγωτό να δροσιστούμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή μαγειρικής από κ. “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
100 γρ αλέυρι γ.ο.χ κοσκινισμενο μαζί με 10 γρ μπέικιν
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ κακάο κοσκινισμενο
Για το παγωτό
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500 ml
1 ζαχαρούχο
1 ποτ γάλα φρέσκο
1 βανίλια
1κ σ μελι
1 φλ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
1 κουβερτούρα 200 γρ
2 κ.σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν καλά προσθέτουμε την βανίλια σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατέυουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν. Εχουμε στρώσει μια λαδοκολα σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ αδειαζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση
Χτυπάμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε την βανίλια το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα το μέλι και το φρέσκο γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα
Σε Μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με 2 κ σ ηλιέλαιο και ανακατευουμε μέχρι να λιώσει αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
Συναρμολόγηση
Στην ίδια φόρμα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε με το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό
Στρώνουμε την μισή κρέμα σκορπίζουμε βυσσινα και κάνουμε γραμμες με την κουβερτούρα βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε βάζουμε λίγη κρέμα βυσσινα και την υπόλοιπη κρέμα.ισιωνουμε την επιφάνεια και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα
Στόλιζουμε με ροζετες σαντιγί και φλυδες σοκολάτας
Αφήνουμε στην κατάψυξη 5-6 ώρες να παγώσει καλά. Πριν ξεφορμαρουμε αφήνουμε 10 λεπτά έξω από το ψυγείο
Συνταγή μαγειρικής από κ. “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”