Κρεας
Ο ιδανικός μεζές – κεφτεδάκια φούρνου ότι καλύτερο και χωρίς τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Την διαφορά κανουν οι νυφάδες της βρώμης, που τα μετατρέπουν σε αφράτα μικρά, αλμυρά διαμαντάκια της μαγειρικής! κεφτεδάκια φούρνου που μπαίνουν άψητα και στην κατάψυξη, για ώρες ανάγκης
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά(διπλά περασμένος)
-1 μέτριο κρεμμύδι θρυμματισμένο στο multi
-1 μέτριο αυγό
-1 κτσ γιαούρτι
-100 γρ. νιφάδες βρώμης
-100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-1/2 κτγ. ρίγανη
-1/2 κτγ. σκόρδο σε σκόνη
-1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
-1 κτγ. λευκό ξίδι
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. ελαιόλαδο
-μαιντανό ψιλοκομμένο
-4 έως 5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπωλ με τον κιμά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, το μπέηκιν πάουντερ, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι, τον μαιντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Κατόπιν ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε τα χέρια μας ελαφρώς και πλάθουμε από το μίγμα μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με πινέλο και ελαιόλαδο τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 20 έως 25 λεπτά.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “κεφτεδάκια φούρνου “ ever!
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL