Συνταγές
Αφράτη λαχταριστή και πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 πατάτες βρασμένες σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Δυόσμο ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα σε κομματάκια
αλάτι, πιπέρι
8 αυγά
1 φλ. του καφέ γάλα
2 κ. σ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω ελαφρά. Προσθέτουμε σε κύβους τις βρασμένες πατάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σ’ ένα ταψάκι 28 × 28 (ιδανικά), στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα του τηγανιού. Πάνω απ’ αυτό, τοποθετουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τα κομματάκια της φέτας.
Ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπολ το γάλα με το κορν φλάουρ προσθέτουμε τ’ αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάΜΕ καλά. Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού και ψήνω την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο, για μισή ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει
Εννοείται πως μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές διάφορες, αλλαντικά ή ό,τι άλλο μας αρέσει
Η συνταγή είναι από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”