Chk
Ας απολαύσουμε την καλύτερη ομελέτα με μακαρόνια
Η ομελέτα με μακαρόνια είναι ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, ιδανικό και ως συνταγή για μαγειρεμένα μακαρόνια που έχουν ξεμείνει!
Υλικά
350 γρ. μακαρόνια
5 αυγά
100 ml γάλα
50 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. καπνιστό τυρί
50 γρ. καπνιστό μπέικον
Θυμάρι
Μαύρο πιπέρι
Σκόρδο 1 σκελίδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια.
Μέχρι να βράσουν κόβουμε το μπέικον και το τυρί σε κύβους.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το θυμάρι, το γάλα το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε το τυρί και το μπέικον.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε , τα βάζουμε σε ένα μπολ , ρίχνουμε λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα αναμειγνύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι 26 εκ.στη βάση και 30 εκ. στη κορυφή ρίχνουμε λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε τη σκελίδα το σκόρδο και το αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί. Το βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μακαρόνια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύομε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο νόστιμη ομελέτα !
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος “GialloZafferano”.