Γλυκα
Οι πιο γευστικοί και τραγανοί λουκουμάδες που έχετε ποτέ δοκιμάσει !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα οι σπιτικοί μας λουκουμάδες , αυτούς που αγοράζουμε από έξω !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για τη ζύμη
-285 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό, (330 ml.)
-20 γρ. κορν φλάουερ
για το σιρόπι
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-170 γρ. νερό
-100 γρ. μέλι
-1 κανέλα ξυλάκι
-2 γαρύφαλλα
για διακόσμηση
-τριμμένο καρύδι
-κανέλα σκόνη
-μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή του σιροπιού.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό μετά την αρχή του βρασμού.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή της ζύμης. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Οταν το μίγμα είναι έτοιμο, το αφήνουμε για ένα τέταρτο περίπου για να ενεργοποιηθούν τα υλικά.
Βράζουμε λάδι σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, παίρνουμε ποσότητα με το χέρι μας από την ζύμη και με ένα κουτάλι αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τους λουκουμάδες με μία σουρωτή κουτάλα, έως ότου να ροδίσουν. Τότε, τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και τους ρίχνουμε στο μπωλ με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε τους λουκουμάδες στο σιρόπι για 5 λεπτά.
Κατόπιν, τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους βάζουμε σε ένα σκεύος όπου τους πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και μέλι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “λουκουμάδες “ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!