Γλυκα
Ενα πολύ ξεχωριστό κέικ μήλου με γιαούρτι και κρέμα βανίλιας
Ο απόλυτος συνδυασμός γεύσεων σε ένα πρωτότυπο κέικ μήλου για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για την κρέμα
300 ml. γάλα
2 αυγά
25 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
για το κέικ
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. φαρίνα
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας την κρέμα. Ανακατεύουμε τα αυγά , το γάλα και το κορν φλάουρ σε ένα μπωλ.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να γίνουν κρέμα. Οταν είναι έτοιμη, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του κέικ. Χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρι μέχρι να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στο μπωλ τη φαρίνα, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να έχουμε μία σφιχτή ζύμη, την οποία αδειάζουμε σε μία φόρμα στρογγυλή 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα κορνέ, τοποθετούμε κυκλικά την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ και ανάμεσα τοποθετούμε φέτες μήλου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρούμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο νόστιμο κέικ!
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics