Συνταγές
Νόστιμη τσουκνιδοτυρόπιτα με πολύ ωραίο σπιτικό και τραγανό φύλο
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ .
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα 4κάτω και 4πάνω αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω.
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι γεμίσει και συνεχίσουμε μετά με φύλλο λάδι φύλλο λάδι και όσο μας πάρει. Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση) κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Για την τσουκνίδα
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη τσουκνίδα και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα να μαραθεί για 5 Λεπτά . Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη βα κρυώσει και μετά προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι άνηθος και τη φέτα τυρί .
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ .