Chk
Έτσι φτιάχνονται οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έτσι φτιάχνονται οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου
Δείτε μία όμορφη συνταγή με μικρά μυστικά για το πως θα φτιάξετε πεντανόστιμες και ζουμερές πατάτες φούρνου!
Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
3 κλαδάκια δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό. Ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, τις ρίχνουμε στο νερό που βράζει και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο.
Έπειτα, σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το λάδι. Μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το δενδρολίβανο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να χρυσίσει το σκόρδο. Βγάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Κρατάμε το αρωματισμένο λάδι και το ανακατεύουμε με τις βρασμένες πατάτες. Επίσης τα αρωματικά που στραγγίσαμε τα κρατάμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος.
Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε λαδόχαρτο και βάζουμε τις πατάτες σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα γυρνάμε τις πατάτες για να ψηθούν καλά και να γίνουν τραγανές.
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε τα τσιγαρισμένα αρωματικά.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για πατάτες φούρνου.