Συνταγές
Νόστιμα μεθυσμένα που μυρίζουν Ελλάδα
Η Συνταγή είναι από κ. Voula Kratimenou Rapti– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπύρα
3 φλυτζάνια ηλιέλαιο η μισό μισό όχι πολύ γεμάτα (εννοώ αυτή τη κούπα τη κόκκινη του μες καφέ )
3 κ.σ ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
(βαζουμε 5 κουταλιές σιμιγδάλι …έγιναν φανταστικα ..αφαίρεσουμε φυσικά λίγο αλεύρι πρόσθεσουμε το σιμιγδάλι για να κάνουμε κιλό )
*Αν δείτε ότι χρειαστεί λίγο αλεύρι μετά προσθέτετε
3.κ.γ.μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού (εγώ έβαλα περγαμόντο που έχω πάντα στη κατάψυξη )
Για τη γέμιση :
βαζουμε καρύδια τριμμένο…. λίγο φουντούκι …..(ότι γέμιση μου είχε μείνει από τα σαραγλακια και το καταιφι ).πρόσθετουμε λιγη μαρμελάδα ….και διάφορα γλυκά κουταλιού δικά μου κομμένα σε κομματάκια
Σιρόπι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
2 κ.σ.μελι φλούδα λεμονιου (*και πορτοκαλιού και στιβουμε και λίγο χυμό( *και φυσικά και φύλλα αρμπαροριζας ) εσείς αν θέλετε βάζετε αν δεν θέλετε δεν βάζετε αυτά είναι γούστα του καθενός
Κρύο σιρόπι και όπως βγαίνουν από το φούρνο τα ρίχνουμε λίγα λίγα μέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό περίπου τα βγάζουμε και τα περνάμε από την καρύδα
(Θα μπορούσατε να τα άφησετε να κρυωσουν, έπειτα τα περνάμε λίγο με αραιή μαρμελάδα με το πινέλο και μετά στη καρύδα )
Η Συνταγή είναι από κ. Voula Kratimenou Rapti– “Χρυσές Συνταγές”.